News-detail

Rol isoflavonen bij overgang voor veel vrouwen onbekend

Afname overgangsklachten door onder andere soja en rode klaver

PERSBERICHT
Amstelveen, augustus 2012

Rol isoflavonen bij overgang voor veel vrouwen onbekend
Afname overgangsklachten door onder andere soja en rode klaver


De overgang kan een ingrijpende periode zijn die de meeste vrouwen graag willen overslaan. Vervelende klachten, zoals opvliegers, nachtelijk transpireren, slapeloosheid en stemmingswisselingen kunnen vaak voorkomen. Iedere vrouw krijgt er vroeg of laat mee te maken. Deze klachten kunnen enigszins verlicht worden door goed voor het lichaam te zorgen. Dit kan onder meer door het innemen van isoflavonen via voeding en voedings-supplementen. Echter, voor veel vrouwen is de rol van isoflavonen bij overgangs-verschijnselen nog onbekend.

Isoflavonen zijn plantaardige stoffen die voorkomen in peulvruchten (vooral in soja), rode klaver, lijnzaad en enkele andere groenten en granen. De werking van isoflavonen lijkt op die van het hormoon oestrogeen. Tijdens de overgang neemt de productie van de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron af en dat kan leiden tot de bekende overgangsklachten. Isoflavonen kunnen deze overgangsklachten verminderen.

Soja vermindert ernst opvliegers
In landen waar mensen veel sojaproducten eten, zoals Japan, blijken overgangsverschijnselen minder voor te komen. Deze constatering heeft geleid tot verder onderzoek van de University of Delaware in Amerika, waarbij 19 studies, waaraan 1200 vrouwen hebben deelgenomen, zijn geanalyseerd. Het onderzoek van de University of Delaware heeft aangetoond dat dagelijks twee porties soja de frequentie en ernst van opvliegers met 26% vermindert. Deze positieve werking van soja is onder andere te danken aan de isoflavonen in soja.

Supplementen met isoflavonen
Supplementen met isoflavonen kunnen dezelfde werking hebben als isoflavonen uit voeding zoals soja. Het onderzoek van de University of Delaware heeft aangetoond dat supplementen met isoflavonen met een hoog gehalte genisteïne (een van de belangrijkste typen isoflavonen en onder meer voorkomend in soja) twee maal zo effectief zijn als supplementen met een laag genisteïnegehalte.

Menostril met soja en rode klaver
Menostril is een voedingssupplement met soja en rode klaver. Dankzij deze twee isoflavonen vermindert Menostril op natuurlijke wijze overgangsverschijnselen zoals opvliegers, nachtelijk transpireren, slapeloosheid en stemmingswisselingen. Tijdens de overgang kan de huid dunner en droger worden. Met behulp van de isoflavonen in Menostril blijft de huid elastisch en stevig. Ook helpt Menostril bij het behoud van gezonde cellen van de huid. Valeriaan in Menostril heeft een rustgevende en zenuwversterkende invloed en bevordert daarmee de gemoedstoestand en nachtrust. Slechts één tablet per dag is voldoende om de rust en de balans tijdens de overgang in het lichaam te behouden.
Menostril is onder andere verkrijgbaar bij de DA en DIO drogist en online via www.menostril.nl. De consumentenadviesprijs van Menostril is € 16,95 (30 tabletten).

Gezonde levensstijl tijdens overgang
Naast een gezond en gevarieerd voedingspatroon, dat rijk is aan isoflavonen en vezels, is voldoende vocht en beweging en het met mate nuttigen van koffie en alcohol erg belangrijk tijdens de overgang. Door een goede levensstijl na te streven, wordt niet alleen gewerkt aan de algehele gezondheid, maar wordt ook de kans op problemen tijdens de overgang verkleind.

Ben ik in de overgang?
Op de website van Menostril, www.menostril.nl, kunnen vrouwen terecht voor meer informatie over de overgang, handige tips én een zelftest om erachter te komen of eventuele klachten kunnen duiden op de overgang.

– Einde bericht –

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over Menostril of beeldmateriaal op hoge resolutie kunt u contact opnemen met Meda Pharma B.V., Marjolein Verkerk, Communicatie & PR Manager, tel: 06 514 170 14 of e-mail: marjolein.verkerk@medapharma.nl.