News-detail

Betadine introduceert Betadino Kinderpleisters Mix

Verschillende formaten desinfectiepleisters in handig bewaarblikje.

PERSBERICHT

Amstelveen, april 2012

Betadine introduceert Betadino Kinderpleisters Mix

Verschillende formaten desinfectiepleisters in handig bewaarblikje

‘Kusje erop en lekker doorspelen!’, hoor je vaak wanneer een kind valt of zich bezeerd. Soms is dat iets te snel gezegd… want zelfs de kleinste wondjes dienen goed verzorgd én beschermd te worden om infecties en littekens te voorkomen. Betadine staat al meer dan 50 jaar bekend als het product voor eerste hulp bij wondverzorging. Speciaal voor kinderen zijn er Betadino Kinderpleisters. Kleurrijke pleisters met Betadine Oplossing in het wondkussentje waarmee ze dus niet alleen beschermen maar óók direct desinfecteren. Vanaf dit voorjaar zijn de Betadino
Kinderpleisters ook verkrijgbaar in verschillende formaten als mix in een handig bewaarblikje.

De Betadino Kinderpleisters Mix bestaat uit waterbestendige pleisters in verschillende formaten waaronder een grote knie-elleboog variant. De pleisters desinfecteren en beschermen wondjes niet alleen, maar zien er ook nog eens leuk uit. Op de pleisters staat het vrolijke dinosaurusje Betadino. Betadine prikt niet en mede daarom zijn Betadino pleisters kindvriendelijk. Bij de Betadino Kinderpleisters Mix zit bovendien een blikje waar de pleisters in bewaard kunnen worden. Handig voor in de tas en op vakantie!

Goede wondverzorging verkleint kans op littekens
Als kinderen een wondje hebben, wil natuurlijk iedere ouder dat het zo snel en mooi mogelijk geneest. De huid beschermt ons tegen bacteriën van buitenaf. Bij een wond is de natuurlijke bescherming van de huid weg. Bacteriën kunnen dan doordringen tot de onderliggende lagen van de huid en een infectie veroorzaken. Niet alleen kan de genezing daardoor langer duren, maar door een infectie geneest de huid vaak minder mooi en kunnen littekens achterblijven. Een goede wondverzorging is daarom essentieel en bestaat altijd uit 3 stappen: reinigen, desinfecteren én beschermen.

Wondenwijzer
Elke wond heeft een andere verzorging nodig. Met de ‘Wondenwijzer’ op Betadine.nl weet je binnen een paar stappen welke verzorging bij welke type wond hoort. Betadine wordt het meest gebruikt voor het desinfecteren en verzorgen van wonden om infecties te behandelen en te voorkomen. Het helpt bij een snelle en mooie wondgenezing met minder kans op littekens. Betadine doodt snel en effectief bacteriën, schimmels en virussen. De werkzame stof in Betadine is povidonjodium. Dit is een speciaal soort jodium dat niet prikt, maar wel goed desinfecteert.

Verkrijgbaarheid
Betadino Kinderpleisters Mix is vanaf mei verkrijgbaar bij drogist en apotheek. De consumentenadviesprijs

is € 3,95. De Betadino Kinderpleisters Mix bestaat uit 15 desinfectiepleisters in 3

verschillende formaten:

- 5 pleisterstrips 2 x 7 cm

- 5 pleisterstrips 4 x 7 cm

- 5 knie-elleboog pleisters 5 x 8,5 cm

Betadine is een geneesmiddel en bevat povidonjodium als werkzame stof. Niet gebruiken bij toepassing op grote

huidoppervlakken en bij een vastgestelde, overmatige werking van de schildklier. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Betadino Kinderpleisters Mix is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

– Einde bericht –

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over Betadine of beeldmateriaal op hoge resolutie kunt u contact opnemen met

Meda Pharma, Marjolein Verkerk, Communicatie & PR Manager, tel: 06 514 170 14 of e-mail:

marjolein.verkerk@medapharma.nl.