Producten
A-Z

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

ZTambocor®

Tambocor®

Tambocor wordt gebruikt voor de behandeling van diverse vormen van hartritmestoornissen. Tambocor wordt geadviseerd bij acute cardioversie van paroxismaal boezemfibrilleren en bij de preventie van boezemfibrilleren.

 

Tambocor is voor patiënten beschikbaar in tabletvorm in de sterkten 50 en 100 milligram.

 

Ook is Tambocor beschikbaar in capsulevorm in de sterkten 50, 100, 150 en 200 milligram. Meda Pharma brengt deze vorm in de handel onder de naam Tambocor CR, een éénmaal daags in te nemen capsule voor patiënten met hartritmestoornissen.
 

 • Lees altijd voor gebruik de bijsluiter, ook als u dit middel al eerder heeft gebruikt.
 • Voor een persoonlijk advies, raadpleeg uw (huis)arts.
 • Bent u medisch professional? Kijk dan op Meda Connects voor gerichte informatie over Tambocor.

 

Tambocor is een receptgeneesmiddel.

Tasmar®

Tasmar®

Tasmar® is een receptgeneesmiddel met de werkzame stof tolcapon, de tabletten zijn zeshoekig. Het is een middel voor de behandeling van de ziekte van Parkinson.


Tasmar bij Parkinson

Tasmar wordt toegepast in combinatie met andere standaardbehandelingen van Parkinson als er schommelingen optreden tegen de tijd dat de volgende toediening plaats gaat vinden. Tasmar wordt gebruikt samen met het geneesmiddel levodopa (levodopa/benserazide of levodopa/carbidopa) voor de behandeling van Parkinson. Het wordt gebruikt wanneer alle andere alternatieve geneesmiddelen de ziekte niet kunnen stabiliseren.

 

Parkinson in het kort

Bij Parkinson sterven cellen in de hersenen die dopamine produceren langzaam af, waardoor de hersenen het lichaam niet meer goed kunnen aansturen om opdrachten uit te voeren. De ziekte is progressief, dat wil zeggen dat de symptomen steeds ernstiger worden. Er zijn meerdere symptomen, waarvan beven vaak het eerste en bekendste verschijnsel is.

 • Meer informatie leest u in de bijsluiter van Tasmar, lees deze altijd voor gebruik.
 • Voor een persoonlijk advies, raadpleeg uw (huis)arts.
 • Bent u medisch professional? Kijk dan op Meda Connects voor gerichte informatie over Tasmar.

 

Tasmar is een receptgeneesmiddel.

Theolair®

Theolair®

Theolair® Retard is een receptgeneesmiddel met als werkzame stof theofylline, behorend tot de medicijnengroep die de bronchiën in de longen verwijden (Xanthinen).

 

Theolair helpt de ademhaling

Theolair Retard kan worden gebruikt bij patiënten met aanvallen van benauwdheid bij astma, chronische bronchitis en longemfyseem. De tabletten geven de werkzame stof langzaam af, deze ontspant de spieren in de longwand en maakt het ademhalen daardoor eenvoudiger.


Benauwdheid

Benauwdheid (dyspneu) is het gevoel niet voldoende lucht binnen te krijgen. Deze veel voorkomende klacht betekent meestal dat er sprake is van een aandoening aan de longen of het circulatiestelsel (het systeem dat ons lichaam van bloed voorziet).

 • Meer informatie leest u in de bijsluiter van Theolair, lees deze altijd voor gebruik.
 • Voor een persoonlijk advies, raadpleeg uw (huis)arts.
 • Bent u medisch professional? Kijk dan op Meda Connects voor gerichte informatie over Theolair.

 

Theolair is een receptgeneesmiddel.

Tramadol®

Tramadol®

Tramadol® is een receptgeneesmiddel met als werkzame stof tramadolhydrochloride, wat behoort tot de pijnstillers (analgetica). De capsules zijn beschikbaar in meerdere doseringen.

 

Tramadol vermindert de pijn

De Tramadol capsules geven de werkzame stof na inname in de loop van de tijd af.  Het middel zorgt dat de pijnsignalen die naar de hersenen gestuurd worden onderbroken worden, en daarnaast werkt het in de hersenen om het pijngevoel te stoppen. Het neemt dus niet de oorzaak van de pijn weg, maar zorgt ervoor dat matige tot ernstige pijn minder gevoeld wordt.

 

Pijn

Iedereen is wel bekend met pijn. Het is een zintuiglijke en/of emotionele onaangename ervaring die veroorzaakt wordt door feitelijke of mogelijke weefselschade. In het algemeen kunnen we stellen dat er ergens in het lichaam sprake is van een verwonding, in sommige gevallen is er echter geen lichamelijke oorzaak aan te wijzen.

 • Meer informatie leest u in de bijsluiter van Tramadol, lees deze altijd voor gebruik.
 • Voor een persoonlijk advies, raadpleeg uw (huis)arts.
 • Bent u medisch professional? Kijk dan op Meda Connects voor gerichte informatie over Tramadol.

 

Tramadol is een receptgeneesmiddel.

Treclinac®

Treclinac®

Treclinac® is een geneesmiddel dat bestaat uit een combinatie van tretinoïne (0,025%) en clindamycine (1%).

Treclinac is geregistreerd  voor het topisch behandelen van acne vulgaris bij patiënten van 12 jaar of ouder, in geval van comedons, papels en puistjes. Treclinac is alleen op recept verkrijgbaar.

 • Meer informatie leest u  op www.treclinac.nl en in de bijsluiter van Treclinac, lees deze altijd voor gebruik.
 • Voor een persoonlijk advies, raadpleeg uw (huis)arts.
 • Bent u medisch professional? Kijk dan op Meda Connects voor gerichte informatie over Treclinac.

 

Treclinac is een receptgeneesmiddel.