Producten
A-Z

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

ZMarcoumar®

Marcoumar®

Marcoumar® is een receptgeneesmiddel met de werkzame stof fenprocoumon. Het is een middel dat de bloedstolling vermindert.

 

Marcoumar bij trombose
Marcoumar kan worden toegepast bij mensen met trombose of een verhoogde kans daarop. Ook wordt het gebruikt om te voorkomen dat stukjes van een bloedstolsel losschieten en elders in het vaatstelsel vastlopen, waardoor het weefsel dat door dat bloedvat van bloed wordt voorzien afsterft.

 

Over trombose
Trombose is het ontstaan van één of meerdere bloedstolsels in een bloedvat waardoor het bloedvat op die plek of verderop geheel of deels afsluit. Als dit bijvoorbeeld gebeurt in een beenader, ontstaat een zogenaamd trombosebeen. Ook komt het voor in slagaders, zoals de slagaders die het hart of de hersenen van bloed voorzien. Als deze aders worden afgesloten door een bloedstolsel, kan een hart- of herseninfarct ontstaan.

 • Meer informatie leest u in de bijsluiter van Marcoumar, lees deze altijd voor gebruik.
 • Voor een persoonlijk advies, raadpleeg uw (huis)arts.
 • Bent u medisch professional? Kijk dan op Meda Connects voor gerichte informatie over Marcoumar.

Marcoumar is een receptgeneesmiddel.

 

 

 

Mebutan®

Mebutan®

Mebutan® is een receptgeneesmiddel dat behoort tot de groep geneesmiddelen die pijnstillend, ontstekingsremmend en koortswerend werken (prostaglandinesynthetaseremmers). De werkzame stof van Mebutan is nabumeton.

Mebutan bij reumatoïde artritis en artrose
Mebutan is te gebruiken bij reumatoïde artritis (chronische gewrichtsontstekingen) en artrose (een chronische aandoening van de gewrichten en daaraan verbonden botdelen). Het vermindert de pijn, stijfheid en gevoeligheid van gewrichten, waardoor bewegen vergemakkelijkt wordt.

Over reumatoïde artritis
Bij reumatoïde artritis (R.A.) raken de gewrichten chronisch ontstoken. Het is een auto-immuunziekte: het lichaam keert zich tegen zichzelf en maakt antistoffen tegen de eigen weefsels aan. Het verloop van de ziekte is onregelmatig, er zijn periodes met veel klachten maar ook rustige periodes waarin de ziekte minder actief is.

Over artrose
Bij artrose wordt het kraakbeen in de gewrichten langzaam afgebroken, het herstelt niet voldoende door het gebruik (het bewegen) van het gewricht. Kraakbeen zorgt ervoor dat de botten soepel ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Doordat het kraakbeen bij artrose dunner en zachter wordt, gaan de botten tegen elkaar aan schuren. Dit zorgt voor pijn en stijfheid van het gewricht.

 • Meer informatie leest u in de bijsluiter van Mebutan, lees deze altijd voor gebruik.
 • Voor een persoonlijk advies, raadpleeg uw (huis)arts.
 • Bent u medisch professional? Kijk dan op Meda Connects voor gerichte informatie over Mebutan. 

Mebutan is een receptgeneesmiddel.

Menostril®

Menostril®

Menostril® is een natuurlijk product, ontwikkeld voor vrouwen die hulp zoeken bij overgangsverschijnselen. Tijdens de overgang neemt de productie van oestrogenen onevenwichtig af, waardoor schommelingen in het lichaam ontstaan, met de typische overgangsverschijnselen als gevolg. Menostril helpt de balans terug te vinden in het lichaam.

 

Isoflavonen

Door de verandering van de aanmaak van oestrogeen kunnen er overgangsverschijnselen ontstaan. Menostril helpt hierbij door het tekort aan oestrogenen naast de dagelijkse voeding aan te vullen met behulp van isoflavonen. Isoflavonen bevinden zich onder andere in soja en rode klaver. Deze plantaardige (fyto-)oestrogenen hebben een positieve invloed op overgangsverschijnselen.

 

Huidveroudering

Het huidverouderingsproces verloopt sneller tijdens de overgang door de verandering in aanmaak van oestrogenen. De huid kan droger en dunner worden. Menostril helpt de aanmaak van het collageen op peil te houden voor een elastische en stevige huid. Daarnaast beschermt vitamine E tegen veroudering van de huid. 

 

Nachtrust tijdens de overgang

Door overgangsverschijnselen, zoals nachtelijke transpiratie en innerlijke onrust, komen vrouwen soms niet aan voldoende nachtrust toe. Valeriaan, aanwezig in Menostril, heeft een rustgevende invloed en kan daardoor de nachtrust bevorderen.

 

Gebruik Menostril

Eén tablet per dag, met voldoende water innemen, bij voorkeur rond de maaltijd, omdat de verschillende ingrediënten door de voeding makkelijker kunnen worden opgenomen. Aangezien valeriaan de nachtrust kan bevorderen heeft inname bij de avondmaaltijd de voorkeur.

 

Menostril is een natuurlijke hulp bij:

 • opvliegers
 • stemmingswisselingen
 • nachtelijk transpireren
 • innerlijke onrust
  én werkt
 • tegen veroudering van de huid
 • ter bevordering van de nachtrust

 

Menostril is verkrijgbaar bij drogist, apotheek en online in de MedaShop

 • Lees meer over Menostril en de overgang op Menostril.nl.
 • Op de website vindt u ook de bijsluiter van Menostril, lees deze altijd voor gebruik.
 • Voor een persoonlijk advies, raadpleeg uw apotheek of drogist.
 • Bent u een professional? Kijk dan op Meda Connects voor gerichte informatie over Menostril.

 

Menostril is een gezondheidsproduct.

Mestinon®

Mestinon®

Mestinon® is een receptgeneesmiddel met de werkzame stof pyridostigminebromide. Het wordt gebruikt voor het behandelen van de spierziekte myasthenia gravis, en is beschikbaar als tablet (10mg) en als dragee (60mg).

 

Mestinon bij spierziekte myasthenia gravis
Mestinon wordt toegepast bij myasthenia gravis om de spierkracht tijdelijk te verbeteren. De voorgeschreven dosis kan worden afgestemd op de individuele behoefte, inname is meestal 3-4 maal per dag. Het effect is gelijkmatig en houdt lang aan: gedurende 4 uur na inname overdag en ‘s nachts 6 uur.

 

Wat is myasthenia gravis?
Myasthenia gravis is een vorm van zeer ernstige spierzwakte. Er is een duidelijk abnormale vermoeidheid en krachtverlies in bepaalde spieren die veel gebruikt worden. Dit gebeurt vooral bij de spieren in het gezicht en de arm-, hand-, been-, nek- en rugspieren. Ook ademhalingsproblemen kunnen optreden. Gedurende de dag kan de aard van de verschijnselen verschillen.

 • Meer informatie leest u in de bijsluiter van Mestinon, lees deze altijd voor gebruik.
 • Voor een persoonlijk advies, raadpleeg uw (huis)arts.
 • Bent u medisch professional? Kijk dan op Meda Connects voor gerichte informatie over Mestinon.

Mestinon is een receptgeneesmiddel.

 

 

Minitran®

Minitran®

Minitran® is een nitraatpleister en is verkrijgbaar in drie sterktes (5, 10 en 15 mg). De werkzame stof is nitroglycerine. Minitran wordt voorgeschreven door de arts om angina pectoris (pijn op de borst) te voorkomen of verlichten.

 

Werking Minitran

Nitraten verwijden de bloedvaten door op de spieren van die vaten in te werken waardoor er makkelijker bloed naar de kransslagaders rondom het hart kan stromen.

 • Meer informatie leest u in de bijsluiter van Minitran, lees deze altijd voor gebruik.
 • Voor een persoonlijk advies, raadpleeg uw (huis)arts.
 • Bent u medisch professional? Kijk dan op Meda Connects voor gerichte informatie over Minitran.

 

Minitran is een receptgeneesmiddel.

Molaxole®

Molaxole®

Molaxole® is een receptgeneesmiddel ter behandeling van obstipatie (verstopping), of om het laatste deel van de darm leeg te maken voor een darmonderzoek of darmoperatie. De werkzame stoffen in Molaxole zijn Macrogol 3350 met elektrolyten, die een laxerende werking hebben. Molaxole is volledig gelijkwaardig aan Movicolon®.

 

Verschijnselen bij obstipatie (verstopping)
Het ontlastingspatroon verschilt sterk per persoon. U heeft last van obstipatie als de ontlasting minder vaak komt dan u gewend bent. Bij obstipatie is de ontlasting hard en droog en kan deze ook pijnlijk verlopen.

 

Mogelijke oorzaken obstipatie:

 • te lang ophouden van de ontlasting 
 • te weinig vezels in de voeding
 • te weinig drinken
 • te weinig lichaamsbeweging
 • stress of spanning 
 • gebruik van bepaalde geneesmiddelen 

 

Werking Molaxole bij obstipatie
Molaxole wordt slecht in het lichaam opgenomen, het blijft in de darmen aanwezig en trekt hier water aan. Hierdoor wordt de ontlasting zachter en wordt de darmbeweging van het laatste gedeelte van de dikke darm bevorderd. De werking begint na enkele uren. Het kan echter wel één tot twee dagen duren voor u merkt dat de ontlasting weer op gang komt, zachter wordt, en bijvoorbeeld bij aambeien, minder pijnlijk verloopt.

 

Molaxole bij darmonderzoek of darmoperatie
Dit middel kan ook worden toegepast om de dikke darm en het laatste deel van de darm, het rectum, schoon te maken vlak voor een ingreep of onderzoek. Door inname van grote hoeveelheden Molaxole wordt de dikke darm 'schoongespoeld'. De werking begint meteen na inname. De eerste ontlasting komt meestal binnen één tot twee uur op gang.

 

 • Meer informatie leest u in de bijsluiter van Molaxole, lees deze altijd voor gebruik.
 • Voor een persoonlijk advies, raadpleeg uw (huis)arts.
 • Bent u medisch professional? Kijk dan op Meda Connects voor gerichte informatie over Molaxole.

 

Molaxole is een receptgeneesmiddel.

 

Muse®

Muse®

Het is voor mannen over het algemeen een lastige zaak erectiestoornis (ook wel impotentie of erectiele dysfunctie genoemd) bespreekbaar te maken. Het is een gevoelig onderwerp, dat een man radeloos kan maken en veel kan stress veroorzaken.

 

Muse® bij erectiestoornissen
Muse is een lokale toedieningsvorm die helpt het seksleven op een discrete, gemakkelijke en effectieve manier weer op de rails te krijgen. Het is een receptgeneesmiddel met als werkzame stof alprostadil, in de vorm van een klein tabletje. 

 

Snelle werking Muse
Het tabletje, ter grootte van een rijstkorreltje, is verpakt in een applicator waarmee het tabletje in de plasbuis kan worden ingebracht. Zonder pijnlijke injectie zorgt het snel (binnen 5 – 10 minuten na toediening) voor een natuurlijk aanvoelende erectie.

 

Over erectiestoornissen
Een erectiestoornis kan verschillende oorzaken hebben, zowel lichamelijk (bijvoorbeeld een ziekte of ongeluk), psychisch (bijvoorbeeld stress of een depressie) als bepaalde lifestylefactoren zoals veel roken of alcoholgebruik. Ook komt het vaker voor naarmate een man ouder wordt. Meer lezen over erectiestoornissen?

 • meer informatie leest u in de bijsluiter van Muse, lees deze altijd voor gebruik.
 • Voor een persoonlijk advies, raadpleeg uw (huis)arts.
 • Bent u medisch professional? Kijk dan op Meda Connects voor gerichte informatie over Muse.

 

Muse is een receptgeneesmiddel.