Huidverzorging

Huidverzorging

De huid is ons grootste orgaan: het omhult ons en beschermt tegen invloeden van buitenaf. Het is echter ook een kwetsbaar orgaan. Zonlicht, insectenbeten of bijvoorbeeld heet water kunnen de huid gemakkelijk beïnvloeden.

De huid is 1 tot 3 mm dik. Het houdt onze lichaamstemperatuur op peil en maakt vitamine D aan. Onze huid is dus onmisbaar maar is ook kwetsbaar. Het is een prachtig en ingenieus werkend mechanisme dat van nature in balans is. Koude, hitte en straling kunnen die balans beïnvloeden. Bovendien kan de huid vocht verliezen waardoor de balans verstoord wordt.

Een goede verzorging van de huid is dus belangrijk. Producten op basis van kamille kunnen de huid een natuurlijk handje helpen.

Kamille
Kamille kan met recht een oerkruid genoemd worden. Het kruid werd al gewaardeerd en veel toegepast ten tijde van de Egyptenaren. Inmiddels worden kamillepreparaten overal ter wereld gebruikt in huidverzorgingcrèmes, mondsprays, vloeibare oplossingen, etc. De overtuigende invloed, het brede toepassingsgebied én de uitstekende verdraagbaarheid van kamille, zijn altijd een aansporing geweest om dit plantje nader te onderzoeken en toe te passen.

Al meer dan 80 jaar stopt Meda Pharma veel energie in onderzoek naar kamille en kamille extractie. De kennis die in al die jaren is opgedaan heeft geleid tot de keuze voor en ontwikkeling van Manzana kamille. Deze door plantenveredeling verkregen kamillesoort ondersteunt het natuurlijk herstel van de huid en is rijk aan actieve bestanddelen. Manzana kamille bevat meer werkstoffen dan in water gekweekte kamille. De belangrijkste werkstof in kamille is bisabolol. Bisabolol wordt vrij breed toegepast, het is verzachtend en versoepelt zo de huid.

Kamilleproducten
Kamille is verwerkt in veel verschillende producten, zoals theezakjes, lippenbalsem, keeltabletten, crème, zalf, oplossing, mondspray en zeep. 

  • Voor meer informatie over huidverzorging verwijzen wij u naar uw drogist of apotheek. 
  • De producten van Kamillosan bevatten allemaal kamille en zijn verkrijgbaar voor verschillende toepassingen en in verschillende vormen.